¡No has iniciado sesión!

Aún no eres miembro?

Unirse
¡No has iniciado sesión!

Aún no eres miembro?

Unirse
Proyectos

La plataforma està basada en BigBlueButton, una eina de vídeo conferència desenvolupada originalment per a ensenyament online. Els membres de meet.coop poden gaudir d'una infraestructura compartida i participar en el seu manteniment i desenvolupament.

 • 26/2/2021

Hem assajat diverses eines i metodologies per documentar el que es fa i contextualitzar-ho.

 • Seguim fils per informar i documentar els esdeveniments que es fan, compartir-los a les xarxes socials Twitter i Quitter/GNUSocial, establir contacte i diàleg, enllaçar etherpads i streamings, fer preguntes i donar context.
 • Teixim xarxes relacionant esdeveniment a través de paraules clau, persones i projectes.

El.laborem pàgines temàtiques (a través de cerques automàtiques sobre els continguts de la wiki estructurats en base a categorhttps://www.semantic-mediawiki.org/ies i propietats semàntiques) que augmenten els continguts automàticament i tant mostren el que hi ha com faciliten afegir-hi continguts, actors i esdeveniments:

 • Sobre participació política
 • Sobre internet de les coses
 • Sobre gènere i tecnologia

Teixidora és una wiki semàntica basada en Semantic MediaWiki. Hi ha una sèrie de bots que automatitzen tasques de transcripció d'apunts i extracció de metadades.

 • 26/2/2021

Porque no es sostenible ni necesario que todos tengamos un dispositivo nuevo en nuestras manos. Los dispositivos digitales son uno de los productos con más huella ambiental, social y de recursos. Al mismo tiempo, son indispensables para desenvolverse en la sociedad de siglo XXI. Desde eReuse.org ayudamos a crear e impulsar ecosistemas municipales para hacer uso compartido de los dispositivos con actores que recogen, reparan y distribuyen dispositivos de segunda mano. Ponemos a disposición de los ecosistemas software libre, protocolos digitales abiertos y mecanismos de compensación de costes para hacerlo sostenible económicamente y de impacto auditable.

 • 25/2/2021
TecnoAgora
Utiliza la etiqueta TecnoAgora en su repositorio

TecnoAgora

Què és TecnoAgora i quin objectiu té?

Avui dia internet es veu inundat per milers de projectes de tot tipus que es comparteixen en forma de repositoris en plataformes com Github. Degut aquesta gran quantitat, molts projectes poden caure en l’oblit. TecnoAgora pretén crear un espai on poder compartir repositoris per donar-los a conèixer i incentivar-ne la col·laboració d’usuaris interessats.

Qualsevol repositori? No. L’objectiu de TecnoAgora és ser un portal de referència que faciliti la descoberta d’aquells projectes que tinguin l’objectiu de millorar la situació d’alguns grups o persones que ho requereixin.

Com puc aportar?

Pots ajudar de diverses maneres. La principal és afegint projectes a la plataforma i si tens coneixements de programació pots participar als projectes compartits. En la descripció de cadascún trobarás un apartat de les tasques que han sigut marcades per fer en el repositori. A més, si aquest projectes ho volen, veuràs tasques marcades amb la etiqueta "TecnoAgora" la qual indicarà que estan especialmente pensades per que els usuaris de la plataforma les puguin desenvolupar sense tenir un coneixement profunt sobre el projecte. També pots col·laborar al codi de TecnoAgora, el trobaràs aquí. Fes peticions per afegir les millores o funcionalitats noves que fagis. Si tens ganes de col·laborar d’una altre forma, posa’t en contacte a través del següent formulari. En el cas que vulguis fer una aportació econòmica, en l'apartat "Botiga" hi trobaràs diferents enllaços.

FAQS

Pots llegir les preguntes freqüents aquí.

Tinc més dubtes, com em poso en contacte?

Pots enviar un correu aquí.

 • 8/2/2021

CommonsCloud es una nube cooperativa, colaborativa y descentralizada, que integra diferentes herramientas digitales para trabajar de manera ágil y eficiente. Es software libre, respetuoso con la privacidad y producido por cooperativas de proximidad.

El proyecto cuenta con la participación de un grupo de entidades cooperativas y está coordinado por femProcomuns, cooperativa integral para consolidar un ecosistema común, basado en los principios de la autogestión comunitaria, la sostenibilidad ecológica, económica y humana, el conocimiento compartido y la replicabilidad.

 • 3/2/2021

timeoverflow

TimeOverflow és una plataforma oferta per l’Associació pel Desenvolupament dels Bancs de Temps (ADBdT) a qualsevol col·lectiu que vulgui impulsar una xarxa d’intercanvi de temps o Banc de Temps.

TimeOverflow està escrit en Ruby on Rails i es manté gràcies a les contribucions voluntàries de programadors amb el suport de Coopdevs i l’ADBdT.

Qualsevol persona interessada en fer-ne ús o contribuir a millorar la plataforma és benvinguda.

https://www.timeoverflow.org/

 • 25/1/2021

wikihouse.cc

WikiHouse

Procés

WikiHouse és un sistema de construcció fabricat digitalment. El seu objectiu es facilitar a qualsevol el disseny, la fabricació i el muntatge de boniques cases d'alt rendiment que s'adaptin a les seves necessitats.

pas_1 pas_2 pas_3
1 Digital design 2 Local fabrication 3 Rapid assembly
WikiHouse és un sistema adaptable de parts estandarditzades. Això significa que cada casa pot ser única sense cap cost addicional. Una mida no té perquè ser útil per tothom. WikiHouse no necessita una fàbrica gran i costosa. Els components són fabricats per una xarxa de microfàbriques locals utilitzant les eines de fabricació digital. Les cases poden ser ràpidament acoblades amb precisió mil·limètrica. Casi tot el món pot fer-ho; incloent petits negocis i autoconstructores.

Com puc contribuir?

Hi ha moltes maneres en les que pots contribuir amb el teu temps i experiència. Fes una ullada a la llista de reptes oberts en la pàgina de col·laborar aquí. També pots ajudar al projecte amb una donació, això mantindrà el projecte en marxa i recolzar la investigació i el desenvolupament obert en curs.

Tens altres dubtes?

Consulta les preguntes freqüents aquí.

 • 13/12/2020

Open Food Network

¿Qué hacemos?

Open Food Network es una red mundial de personas y organizaciones que trabajan juntas para construir un nuevo sistema alimentario. Juntos, desarrollamos recursos, conocimientos y software abiertos y compartidos para apoyar un mejor sistema alimentario.

Creemos que un sistema alimentario sostenible y resistente necesita volver a conectar a los productores y los consumidores. Nuestro objetivo es potenciar a las personas y las comunidades y darles las herramientas y los conocimientos para desarrollar los sistemas alimentarios que necesitan para su comunidad.

Nuestro proyecto principal es una plataforma de software de código abierto que facilita la creación de empresas alimentarias comunitarias innovadoras e independientes. El software puede ser utilizado por los agricultores que establecen sus propias tiendas en línea, pero está diseñado para ayudar a los agricultores a colaborar y vender juntos, para crear empresas prósperas y viables. La gente ha utilizado el poder de esta característica para crear colectivos de alimentos, gestionar centros de alimentación, llevar su mercado de agricultores en línea con precompras para dar a los titulares de los puestos ventas más seguras, y más.

La comunidad de Open Food Network tiene décadas de experiencia en la gestión de empresas alimentarias innovadoras con objetivos sociales y ecológicos. Sabemos que la buena comida puede transformar nuestro planeta y nuestra sociedad. También sabemos que para que una empresa alimentaria basada en valores funcione se necesita compromiso, perseverancia, asociaciones y apoyo. La comunidad de Open Food Network quiere ayudarle a hacer prosperar las empresas alimentarias basadas en valores! Y le invitamos a unirse a nosotros para crear esta comunidad de cambio.

Para más info sobre nosotros, visita la web.

Casos de uso

Plataformas locales que usan OFN:


¡Involúcrate!

Somos parte de un movimiento global:

 • Únete a la conversación en Slack. Asegúrate de presentarte en el canal #general y únete a #dev para todos los temas relacionados con la tecnología.
 • Dirígete a https://openfoodnetwork.org para más información sobre el proyecto global OFN.
 • Revisa la Guía del Usuario para una lista de características y tutoriales.
 • Únete a nuestro foro de discusión.
 • 9/12/2020

Decidim

Què és Decidim?

Decidim és una plataforma digital de participació ciutadana de codi lliure i obert per a ciutats i organitzacions. Però també Decidim és més que una plataforma digital: és un projecte i una infraestructura oberta que inclou codi, documentació, disseny, formació, un marc legal, interfícies col·laboratives, una comunitat d'usuaris i facilitadores i una visió global.

Qui està utilitzant Decidim actualment?

Actualment ho utilitzen ciutats i organitzacions. De fet qualsevol grup de persones pot utilitzar-ho, sigui una ONG, universitat, sindicat, cooperativa, col·lectiu de barri, etc. Consulta aquí el llistat complet d'instàncies actives en l'actualitat.

Tinc idees de noves funcionalitats, de millora. Vull conèixer millor el projecte. Què puc fer?

Pots col·laborar de múltiples maneres, una d'elles a través de la comunitat Metadecidim. Si vols proposar noves funcionalitats, a través d'aquest procés. Si has detectat errors i vols notificar-los, a través d'aquest procés. Si vols participar activament en la comunitat Metadecidim, pots assistir a les Sessions Operatives Metadecidim que organitzem mensualment. Dóna't d'alta com a participant de la comunitat i participa amb nosaltres. Si lo teu és el programari, vine't a Github. Si ets investigador, potser t'interessi venir als Seminaris LAB Metadecidim.

Exemple d'aplicacions

Aquí pots veure els repositoris que utilitzen Decidim i veure exemples que altres desenvolupadors han fet. Aquí una llista parcial dels projectes que han utilitzat Decidim:

Vols més informació sobre l'Associació Decidm?

A l'assemblea general de l'Associació Decidim podràs conèixer-nos millor, seguir l'activitat de les trobades i consultar informació rellevant (estatuts, convenis, el reglament intern)

 • 26/11/2020

OpenFarm

¿Qué es OpenFarm?

OpenFarm es un sitio web donde se aprende a cultivar cosas.

Utilizamos guías creadas por los usuarios que detallan cómo cultivar una amplia variedad de cultivos para que puedas decidir cuál es la mejor manera de cultivar algo.

Piensa en ello como en recetas de plantas increíbles en tu jardín, invernadero, alféizar o cualquier otro lugar.

¿Puedo ayudar en el proyecto?

Respuesta corta: Sí!

Respuesta larga: El desarrollo es rápido y cambia constantemente. Estamos realizando cosas al menos un par de veces a la semana, y por esa razón, cualquier cosa que cambie es objeto de debate y reconsideración.

Ahora mismo el proyecto se centra en la creación de guías (Growing Guides). Sin embargo, para que eso funcione correctamente, necesitamos datos reales de las plantas (Cultivos).

Si estás interesado en ayudar, comunícate con nosotros en Slack o en GitHub.

¿Quién hace OpenFarm?

Tú.

En serio, OpenFarm sólo es posible porque los usuarios crean guías, rastrean sus jardines y escriben el software.

Si estás interesado en ayudar con cualquiera de estas cosas, únete a nuestra sala de descanso, o di hola: hi@openfarm.cc.

Pero también tenemos un grupo bastante grande de contribuyentes regulares que han hecho más de lo que les corresponde. Echa un vistazo a nuestra página “Acerca de” para aprender más sobre estas maravillosas personas.

¿Cómo puedo contactar con vosotros?

Actualmente, la mayoría de las discusiones diarias tienen lugar en nuestro grupo Slack, al que cualquiera puede unirse.

Un par de nosotros pasamos el rato en #farmbot y #openfarm en el IRC, aunque no es muy activo. Se está pensando en un bot para hacer ping a las cosas de un lado a otro, pero si quieres tomar la iniciativa, ¡por favor hazlo!

Si no crees en la capacidad de Slack para destruir el correo electrónico (no te preocupes, nosotros tampoco), también puedes enviarnos un correo electrónico rápido a hi@openfarm.cc.

¿Cómo se relaciona esto con Farmbot?

Sólo en que algunos de nosotros trabajamos en ambos proyectos. Farmbot eventualmente usará la API de OpenFarm, pero los dos proyectos son muy distintos.

Esto también va para el canal Slack.


Preguntas sobre el desarrollo

¿Cómo puedo contribuir con el código?

 1. Haz fork del repo.
 2. Arregla cosas, escribe características, haz pruebas(!).
 3. Finalmente, envía los cambios (pull request) a la rama principal.

¿No estás seguro de dónde ayudar? Echa un vistazo al Issue Tracker. Es aconsejable hacer saber a otros su intención de implementar una nueva funcionalidad antes de comenzar, ya que permite a otros colaboradores enfocar sus esfuerzos en otra parte.

¿Quieres ver el panorama general? Tenemos una hoja de ruta del proyecto para eso!

¿Existe un seguimiento de problemas?

Estamos usando principalmente problemas e hitos de github para seguir la pista de las cosas.

Números anteriores de problemas: #61

 • 25/11/2020
Proyectos tendencia